Tek Kale - Spor Yazıları

26 Haziran 2006

Kupa Bijurnali

Bienal iki yıllık demekse, bijurnal de iki yılda bir demektir diyebilir miyiz? Ne diyorsun sayın okuyucu, biz buradayız sen nerdesin?

Bundan sonra, II.tur ve heyecanın da başlamasıyla düzenleyeceğim burayı ve kupa boyunca en az iki günde bir yazacağım.

II. turun ilk günü çok keyifli, ikincisi de çok sinir bozucuydu. Hatta bugün futbol seyretmeye başlayan biri nefret ederdi herhalde bu oyundan. İngiltere hiçbir sey oynamadan çeyrek finalist oluyor, hakem kafasına göre olur olmadık sarı kartlar çıkarıyor, birçok oyuncu gereksiz yere atılıyor, Hollanda-Portekiz maçının 2. yarısında olduğu gibi topun ne kadar oyunda kaldığına hiç bakmadan hakemin keyfine göre uzatılıyor, dünyanın en golcü adamlarından biri gol atmalari gereken yerde hocasının inadıyla kenarda oturtuluyor, vs. Bu dünyanin içinde olmayan birinin kafası almaz hiçbirini.

Almanya ve Arjantin nasıl coşarak coşturarak oynuyorsa (aynen şöyle) İngiltere de o kadar sıkıcı. Ama öncelikle hakemler keyfini kaçırıyor maçların. Önce İsveç'ten Lucic'in, bugün de Portekiz'den Costinha ve Deco, Hollanda'da da Boulahrouz'un ikinci sarı kartları çok gereksizdi. Savunma futboluna ve oyunun tıkanmasına karşı maçların 10'a 10 oynanmasını önermiştim birilerine geçenlerde, sanki FIFA pratikte bunu uygulatıyor. Maç tıkanınca, canınız sıkılınca, veya seyirci Meksika dalgasına başladığında filan birini atın demiş.

Ve nedir bu Hollandalı teknik adamlardan çektiğim. 2002'de kupaya katılamadılar Van Gaal yüzünden. 2004'te Advocaat Robben ve Van der Vaart'i inatla kenarda oturttu. Şimdi de Van Nistelrooij olayı ve onun alternatifinin bu forvet bolluğu içinde Vennegoor of Hesselink olması.

Böylece rezil İngiliz takımının karşısına da eksik bir Portekiz çıkacak, hele Deco mühim. Tabi Deco ilk sarısında direk kırmızıyı haketmişti tabi, o ayrı. Portekiz'in 2. yarıya tek forvetini çıkararak çıkması da çok çirkindi. Scolari 11 DK maçında 11 galibiyet almış oldu böylece. Günün en güzel anı da II. yarı kırmızı gören üç oyunucunun maçı yanyana oturarak seyretmesiydi (Deco ve Van Bronckhorst takım arkadaşları tabi).

Bu arada iki gün önce çeyrek final tahminlerimi şöyle yazmıştım:
Almanya-İsveç: ? Alm. -sadece seyirci faktoruyle ve Arjantin-Almanya maçı olsun diye-
İngiltere-Ekvador: İng.
Arjantin-Meksika: Arj.
Portekiz-Hollanda: Port.
İtalya-Avustralya: Avustr.
Brezilya-Gana: Gana
İsviçre-Ukrayna: Ukr.
İspanya-Fransa: İsp.

Ama takımlar birbirine çok yakın. Arjantin ve İspanya dışındakileri atıyorum denebilir yani.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home