Tek Kale - Spor Yazıları

24 Haziran 2006

Gruplar Sonrası

A-B: Almanya beklenenden iyi miydi grup mu kötüydü, göreceğiz maçında. O maç başabaş bence. Ekvador İngiltere'ye elenir sanırım ama elemelerini isterdim tabi.

C-D: İlk iki maçların sonunda Hollanda ve Arjantin'in çıkmasına sevindiysem de 3. maçlar çok silik oldu bu yüzden. Bu grupta önemli miktarda heyecan bekliyorduk oysa. Meksika fena değil ama Portekiz'in yedekleri bile üstünlük kurdu onlara. Arjantin geçer bence onları. En baba eşleşmelerden biri de Hollanda-Portekiz. Hollanda'nın garip ama kadrosu diğer favorilere göre, hatta Portekiz'e göre bile zayıf aslında. Robben ve Van der Saar dışında formda ve üst düzey oyuncuları yok. Koskoca Hollanda için yazık. Yalnız savunmaları sağlam. Portekiz'in kalecisi Ricardo favori bir takim icin zayıf.

E-F: E en heyecanlı maçların olduğu grup oldu. Son maçlardan önce hepsi çıkabilirdi. İtalya ilk maçlardan sonra eski sağlamcı İtalya oldu, en keyifsiz takım oldu grupta. Totti sakatlıktan değil de saçlarını kestirince sudan çıkmış sıçan gibi olmuş. Nedved son maçta yıldızlığını gösterdi yine 33 yaşında ama kurtaramadı takımını. Elenmesini beklediğim 3-4 favoriden sadece Çekler elendi.

Çok yakında batırırlar dediğim Brezilya son maçtaki Brezilya değildi. Özellikle Cicinho ve Robinho ile farklı bir takim oluyorlar. Defansta daha da fazla pozisyon veriyorlar ama kendileri de pozisyon bulabiliyorlar en azindan. Bir de Ronaldo yavaş yavaş güvenini kazanıyor. Kötü oynar ama 1 gol atar, maçı değiştirir gibi görünüyor. Ama Gana da Avustralya da sürpriz yapabilir.

G-H: Fransa tüm futbolseverlerin nefretini kazanmıştır umarım. Ve umarım İspanya maçı hızlandırır da zorlanmaz. Ben Fransa'nın da Brezilya'nın da yavaş oynamasının biraz bilerek olduğunu düşünüyorum. Fransa yaşlı olduğu için, Brezilya da oyunu hızlandırsa geride çok pozisyon vereceği için, topa sahip olalım, yavaş yavaş nasılsa pozisyon buluruz diyorlar. Fransa'nin iyi tarafi savunması. Bir de Togo maçının 2.yarısında gol atamasalardı artık Zidane olmayacaktı futbol dünyasında. Ve Isviçre-Ukrayna'dan biri çeyrek finalist olacak. Rezalet.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home