Tek Kale - Spor Yazıları

02 Haziran 2006

Brezilya elenir, Kanal 1 batar

Mustafa Denizli'yi seyrettim bugun. Kendisinden, konusma tarzindan içtenlikle nefret ederim. Ama goruslerine genelde katiliyorum. Hatirliyorum, 96'da milli takimin basina gelecegi belliydi Avrupa Samp.ndan sonra. Turnuvayi ve degisen futbolu yorumlarken "bir takimdaki cift yonlu oynayan futbolcularin sayisi o takimin gucunu belirliyor" demisti. Hala da gecerli bu.

Denizli'nin sampiyon tahmini Arjantin, surpriz adayi Meksika, gol krali Joe Cole. Ama diger yandan Brezilya'ya karsi liberolu oynamak lazim diyerek korkakligini da gosterdi tekrar. Liberolu oynayan takim mi kaldi artik? Bir de hucum futbolu kazanir uzun vadede, oyle oynamak lazim diyor. Hep rakibe gore oynayan bir korkak o.

Brezilya'nin bu kadar acik ara tek favori olmasina sasiriyorum. Hala akillanmiyor dunya futbolunun elestirmenleri. Zico bile favori Brezilya, sonra 31 esit takim var demis. Herkes yildizlarina ve hucum zenginligine bakiyor. Oysa zayif karinlari var Brezilya'nin. Hucum 4'lusu savunma yapmiyor ve ozellikle macin ilerleyen bolumlerinde aynen Kaka'nin takimi Milan gibi kopacak hucum ve savunmasi. Defansin onu acilacak boylece. Defansin ortasi da bir soru isareti zaten. Ayrica Cafu daha yeni dondu sakatliktan, ayrica sismis, ayrica yasli. O ve R.Carlos da savunmada ozellikle ileri ciktiklari bolumlerde acik vermeye cok yakin.

Boyle turnuvalarda eksik bolgesi olmayan takimlar kazaniyor demisti bir arkadaşım, onceki iki buyuk kupadan birinde. Ilk turda kaybetme sansi var takimlarin ama ondan sonra kazanmak icin 4 eleme maci daha var sampiyonluga kadar. Bunlardan birinde Arjantin, Hollanda, Italya gibi dinamik ve uzerlerine gidecek bir rakip karsisinda dayanamaz bence Brezilya.

Ilk turu ve sonraki eslesmeleri kolay veya zor gecmek de onemli olacak. Brezilya zayif rakipleri karsisinda ilk iki maci kazanirsa ucuncude dinlendirebilir mesela ilk 11'i. Diger yandan Arjantin ve Hollanda uc macini da final gibi oynamak zorunda. Gruplarindaki Sirbistan da saglam takim, 1 gol yemisler elemelerde. Misir disindaki yeni Afrikalilarin en kuvvetlisi ve Afrika sampiyonu Fildisi Sahili de o grupta.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home